Парламентът да си купи сценични декори

В четвъртък Яне Янев (РЗС) и Волен Сидеров („Атака“) – и двамата партийни лидери, извадиха шпаги, запретнаха ръкави и се замлатиха с високопарни словеса. Няма какво да му се мисли.

Председателят на Народното събрание – Цецка Цачева, вместо да се занимава с щуротии (като приемането на нови закони) да вземе да обяви обществена поръчка. Трябва незабавно да се купи плат за завеси, да се изкове един подиум, да се разположат малко цветни прожектори, да се наеме пиян пианист, а може и оркестър, но от пияни, защото там трезвен няма да издържи. И всичко това да заминава в парламентарната зала.

Да се назначи касиер. Двама души от НСО да късат билетчета. Да се пита премиера Бойко Борисов за цената на входа и кога ще изнася моноспектакли. Всички депутати да минат бърз курс в НАТФИЗ. Според случващото се обаче може театралните академици да пращат студенти да се учат от народните представители.

Камерите на БНТ, които са разположени из парламента започват незабавно да излъчват „на живо“ всеки разиграл се етюд. Хачо Бояджиев да се връща в националната телевизия. На депутатите да се раздава по един голям коняк за разпяване, а тези който нямат „музикален слух“ – да им се дават по два.

Да се закрие комисията по парламентарна етика, защото ще трябва да се плащат извънредни заплати. За това пък да се приеме нов етичен кодекс за депутатите или да се проемни правилникът за работа на Народното събрани, в който да се опише къде и как в псувните може да употребяват думите „майка“, „сестра“, „леля“, „стринка“.

Важно е да се дефинира и понятието „сексуална ориентация“ или „смутена сексуалност“ (по Любен Дилов – junior). Това ще улесни работата на творческите кръжоци.

Нали е Народно събрание – народ всякакъв. Ама ако това е „елитът на България“ (по определението на един незапомнен депутат), става прекалено горчиво.

 

Advertisements

Вашият коментар

Filed under Публикации

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s