Дъвка на гладно

От няколко дни от двете страни на първите номера на бул. „Дондуков“ ( „1“ и „2“) ехтят словесни картечарски откоси. Двама „наивни и добри инак хорица“, както би казал Иван Вазов за своите герои Варлаам Копринарката и Иван Селямсъза, са се втренчили един вдруг. И неуморно бият шамари на изтощената публика – да я усвестят, защото това не е крят. У нас политиката е като „китайска капка“.

В „Чичовци“ разправията между Копринарката и Селямсъза „е за един капчук“, тук обаче нещата били по-политически и дори отивали към държавнически въпроси. Заедно с това в държавата се случват и други неочаквани истории.

Личните лекари излизат на протест срещу това, че Националната здравна каса не им е изплащала от месеци извършваните от тях прегледи. На места прегледите се плащат.

Фрамцевтите искат да бъде въведена такса от 1 или 2 лева за обработка на рецептите.

Правителството се сети, че има икономическа криза и затова умува план за бързо и решително излизане от нея. Мерките се разработвали от един месец от работна група и щели бъдат приети със специален „закон за възстановяване на българската икономика“.

Националната агенция по приходите (НАП) излиза с поредно указание за размера на осигуровките, които трябва да се внасят. До миналата седмица повечето от управители на фирми се осигуряваха за положения от тях труд във фирмите си като самоосигуряващи се лица. Миналият петък НАП публикували писмено указание, че всеки, който е управител на фирма, трябва да се осигурява като такъв независимо дали получава доходи от фирмата или не. Фирмата може да е на загуба,  да се опитва да преживее кризата, дори и със заеми, но всеки месец трябва в държавата да се внасят минимум 270 лева, а в някои случаи и повече!

И докато Копринарката и Селямсъза стигнаха „до война“, вдъхновявани от съмишленици, съветници и медии, призовавам:

Никой да не се разболява! Ядене помалко и без това са Великденски пости! Продавайте лични вещи – печка, хладилник, телевизор, но не се превръщайте в длъжник на НАП – бирниците не са само познати на Андрешко! Не се и вълнувайте – очаква се и увеличени на лекарствата за хипертоници…

Advertisements

Вашият коментар

Filed under Публикации

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s