Изпушена теория на конспирацията


Днес е първият ден, в който пушачите ще пушат с кеф! Ще си спомнят за първата цигара, несръчно запалена в околностите на училището. Задавени от тежката целувка на фаса и с насълзени очи… и с усмивка, че нарушаваш, че си готин.

Забраната за пушене идва дюшеш за управляващите

Повече от два месеца пушачи и непушачи са се хванали, кой за запалките, кой за носа. Това разделение, подкрепено от излезли изпод земята страхове на земетресение и наводнения, изместиха безработицата, икономическия спад, проблемите в здравеопазването и растящата битова престъпност.

Идва лято

Пушачите ще се скрият, за да пушат. По-смелите от тях ще пушат където решат, ще гасят фасовете си от тока на обувката, вдъхновени от царските офицери. Безработицата малко ще се понижи – идва нов туристически сезон, някои ще се включат  в прибирането на реколтата, която ще бъде наранена от лошото време. Ще се ходи на море или на село.

До есента пушещите ще посвикнат със забраната. Ще дойде гроздоберът, джибрито ще уври. Непушещите ще се чувстват все така удовлетворени. И вероятно тогава народът ще вдигне глава от пепелниците. За да се наруши спокойствието му обаче има и друг похват:

Да се посегне на чашата му

Тогава, смятам, че ще дойде време управляващите да подгреят казана на темата за домашната ракия.

 Един здрав акциз върху гроздовия синджир

би имал двоен ефект върху българската икономиката. Първо, в опоскания бюджет ще влезе някоя и друга пара. Второ – по-важното, пушачи и непушачи ще спрат да мислят въобще за родната икономика. Нека това да е тема до края на отиващата си година. Ще дойде декември, празници, прасето, мезето. Юмрукът ще бие по масата, а гроздовата чаша ще разлива акцизна стока.

А иначе 1 юни ще бъде оттук нататък „Ден на пушещия”. Защото пушещият ще го помни като първата цигара.

Advertisements

Вашият коментар

Filed under Публикации

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s