Да играем на унижение

Източник: http://www.sxc.hu

Да играем на унижение. Вземете лист хартия. Напишете името си. Сложете дата. Подпишете. Смачкайте листа на топка… и я хвърлете в кофата за боклук.

От следващата учебна година учениците в 11 клас  ще изучават ролята и мястото на премиера Бойко Борисов в историята. Учебникът е одобрен от просветния министър Сергей Игнатов (историк).

През октомври 2011 г. по предложение на друг министър – културния Вежди Рашидов, премиерът Борисов беше предложен да стане почетен член на Съюза на българските художници. Заслугата – „огромният му принос за решаване на каузата със сградата на ул. „Шипка 6” (по информация на пресслужбата на Министерски съвет).

Тогава културният министър Вежди Рашидов заяви:

„Силвестър Сталоун рисува, прави изложби и продава една картина за 50 000 евро, защо премиерът да не рисува, ако му се рисува?“. И обясни, че е виждал премиера да рисува хубави скици, особено на заседанията на Министерски съвет и затова допуска възможността Бойко Борисов да развие талант.

Предположение – тези дни и образованият Сергей Игнатов да заеме защитна позиция. Недоумение е защо премиерът Борисов влиза в учебниците, при условие, че мандатът на правителството на ГЕРБ не е завършил.

Пропуснах в началото една подробност. През октомври 2011 г. членове на съюза на художниците се възпротивиха на предложението премиерът да бъде приет в тяхната организация заради „лакействане пред властта”.

Защо никой историк и сговорна, мислеща дружина от интелектуалци, днес не иска да извади смачкания лист с името си от кофата за боклук?

Advertisements

Вашият коментар

Filed under Публикации

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s